Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
Πολιτιστικές Δραστηριότητες
Διδακτικές επισκέψεις του Γυμνασίου Οιχαλίας
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2019 12:14

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, των Θρησκευτικών και των Καλλιτεχνικών οι μαθητές είχαν την ευκαιρία την Τετάρτη 20-2-19 να επισκεφτούν δύο ενδιαφέροντα Μουσεία στο νομό Λάρισας.

Αρχικά το Διαχρονικό Μουσείο με την περιοδική έκθεση θρησκευτικών θησαυρών από μοναστήρια και ναούς της Θεσσαλίας. Εκτός από την έκθεση αυτή, ενδιαφέρον παρουσίασαν και τα μόνιμα εκθέματα – αρχαιολογικά ευρήματα από την παλαιολιθική, νεολιθική και εποχή του χαλκού. Η βασική αφήγηση της έκθεσης είναι ο θεσσαλικός χώρος διαχρονικά, η θεσμική οργάνωση των κοινωνιών και η πορεία που προηγήθηκε προς την οργάνωση αυτή. Οι μαθητές παρακολούθησαν πως αναπαλαιώνονται και συντηρούνται τα αρχαία έργα τέχνης, τα αγγεία, τα ψηφιδωτά.

Στη συνέχεια στη Δημοτική Πινακοθήκη- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών του σχολείου κα Δήμητρα Οικονόμου ξενάγησε τους μαθητές  στο αίθριο του 1ου ορόφου όπου διοργανώνονται εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής (Β. Δημητρέας, Γ. Μήλιος, Mail Art, Α. Κομιανού), καθώς και στην έκθεση φωτογραφίας  "Αντώνιος Γαλερίδης. Δώρημα καρδιάς" που οι φωτογραφίες της συγκροτούν πολύτιμες εικονογραφικές μαρτυρίες, λειτουργούν ως ντοκουμέντα, αλλά και αντανακλάσεις ενός κόσμου που χάθηκε, ενός «νοσταλγικού» παρελθόντος.


 
Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2019 11:23

Στις 17-18 Ιανουαρίου 2019, η Γ΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα.

Δόθηκε η δυνατοτήτα στους μαθητές εκτός από το πρόγραμμα επίσκεψης στη Βουλή, να παρακολουθήσουν και άλλα ενδιαφέροντα προγράμματα όπως τη Ψηφιακή Παράσταση στο Θόλο «Η Ζωή στο Σύμπαν» στο πλανητάριο του Ευγενίδιο Ιδρύματος με θέμα τη ζωή πέρα από την Γη.

Το πρωί της επόμενης μέρας οι μαθητές επισκέφτηκαν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης όπου με τη βοήθεια της ξεναγού είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων.Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας ολοκληρώθηκε με την περιήγηση - ξενάγηση στο Κέντρο Πολιτισμού « Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».


 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 11

Βρισκόμαστε εδώ
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free Joomla template  Valid XHTML and CSS.