Ανακοινώσεις Γενικά Κοινωνικές

Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος την Παρασκευή 26/01 στο Γυμνάσιο Οιχαλίας

Στο πλαίσιο της «Ημέρας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος και την πρόληψη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στα σχολεία» που θεσμοθέτησαν  οι Υπουργοί Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης και της «Ημέρας μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος» που καθιέρωσε η Ελληνική Βουλή, το Γυμνάσιο Οιχαλίας την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, τίμησε την ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος κατά τη διάρκεια της δεύτερης και τρίτης διδακτικής ώρας.

Στους μαθητές μίλησε ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Γιώργος Καρατώλος και ο εκπαιδευτικός κ. Χρήστος Βοζίκης ο οποίος παρουσίασε και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στόχος της δράσης ήταν  η ευαισθητοποίηση των μαθητών ώστε να κατανοήσουν ότι μοναδικές  επιλογές  μας είναι η ειρήνη και όχι ο πόλεμος, η αγάπη και όχι το μίσος, η αδελφοσύνη και όχι η  ξενοφοβία, η αλληλεγγύη και όχι η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις

Η 27η Ιανουαρίου που έχει καθιερωθεί σαν η ημερα Μνημης των θυματων του Ολοκαυτωματος, ειναι η ημερα της απελευθερωσης του διαβόητου στρατοπέδου συγκέντρωσης και εξόντωσης αθώων ανθρώπων, Άουσβιτς-Μπιρκενάου και φέτος είναι η 79η επέτειος αυτής της απελευθέρωσης (27 Ιανουαρίου 1945).