Γενικά Δράσεις Πολιτιστικές

Εκπαιδευτική εκδρομή της Γ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων και στην Ακρόπολη

Την Παρασκευή 01/03/24 και το Σάββατο 02/03/24 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών της Γ τάξης του Γυμνασίου Οιχαλίας, στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στη Βουλή των Ελλήνων και την Ακρόπολη.

Την Παρασκευή 01/03 οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων όπου ενημερώθηκαν για τις δομή και τις διαδικασίες του κορυφαίου οργάνου του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Ξεναγήθηκαν στην αίθουσα της ολομέλειας και παρακολούθησαν την αλλαγή της Προεδρικής φρουράς στο μνημείο του “Αγνώστου Στρατιώτη”.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 02/03 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και κατόπιν στο “Μουσείο Ακροπολης”. Στον ιερό βράχο οι μαθητές θάυμασαν από κοντά τα αριστουργήματα των αρχαίων Ελλήνων (Παρθενώνας, Ερέχθειο, Ηρώδιο) και αντιλήφθηκαν τη μοναδική ιστορική τους αξία ενώ στη συνέχεια στο Μουσείο Ακρόπολης είδαν σπάνια και μοναδικά ευρήματα της περιοχής της Ακρόπολης όπως οι Καρυάτιδες, οι Κούροι, η Ζωφόρος του Παρθενώνα καθώς και αντίγραφα των κλαπέντων από τους Αγγλους, μαρμάρων και γλυπτών τα πρωτότυπα των οποίων βρίσκονται στο Αγγλικό Μουσείο.

Η επίσκεψη της Γ τάξης στην Αθήνα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και σίγουρα θα αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία για όσους συμετείχαν.