Γενικά Δράσεις Πολιτιστικές

Περιβαλλοντική περιήγηση στο Βαρούσι από τους μαθητές/τριες της Β τάξης

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου μας, την Τετάρτη 14/02/2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Τάξης, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Κ.Ε.ΠΕ.Α Περτουλίου  με τίτλο “Βαρούσι,  η παραδοσιακή  συνοικία  κάτω από το κάστρο”.

Αρχικά η υπεύθυνη του Κ.Ε.ΠΕ.Α Περτουλίου, κα Μαρία Τερέζα Κοτρώνη έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση σχετικά με την συνοικία του Βαρουσιού, την ιστορία του, την αρχιτεκτονική των δρόμων και των κατοικιών, τα οποία οικοδομήθηκαν με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες και τον απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Στη συνέχεια η εκπαιδευτική μας ομάδα περιηγήθηκε στα σοκάκια της παραδοσιακής συνοικίας και οι μαθητές βιωματικά μέσω ενός διαδραστικού παιχνιδιού, παρατήρησαν όσα προηγουμένως είχαν ακούσει, ανακαλύπτοντας τον πολιτισμό και την αισθητική του Βαρουσιού και συνειδητοποιώντας την ανάγκη διατήρησης και σεβασμού της ιστορικής αυτής συνοικίας της πόλης των Τρικάλων.

Ηταν μια εξαιρετικά ωφέλιμη δραστηριότητα αλλά και μια αξέχαστη εμπειρία, για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Οιχαλίας.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους υπευθύνους του Κ.Ε.ΠΕ.Α Περτουλίου για την άρτια φιλοξενία και παρουσίασή τους αλλά και στις καθηγήτριες του Γυμνασίου Οιχαλίας Δαμιανού Κων/να, Ηλιακοπούλου Αικατερίνη και Παπαχρήστου Παρασκευή, οι οποίες οργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία τη δράση.