Αρχική Δραστηριότητες Περιβαλλοντικά Προγράμματα
Περιβαλλοντικά Προγράμματα
Επίσκεψη στο ΚΠΕ Ελασσόνας-Σαραντάπορο
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 08 Νοέμβριος 2017 10:45

Η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Οιχαλίας στα πλαίσια του προγράμματος «Υδάτινη Ενέργεια, Νεροτριβές, Λίμνες» επισκέφτηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας. Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και τα προγράμματα του Κέντρου από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ, κατόπιν επισκέφτηκαν τη λίμνη και τις νεροτριβές (μαντάνια) του Κεφαλόβρυσου, όπου και πραγματοποίησαν δραστηριότητες πεδίου.

Η περιβαλλοντική ομάδα όμως δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Μουσείο Σαρανταπόρου και το Χάνι Χατζηγώγου, όπου εκτίθενται ευρήματα των νικηφόρων μαχών (όπλα, στολές, φωτογραφίες, ημερολόγια και προσωπικά αντικείμενα των στρατηγών).

Επισκέφτηκε επίσης την Ιερά Μονή Ολυμπιώτισσας, το πιο παλαιό και γνωστό μοναστήρι της Παραολύμπιας περιοχής, όπου οι μοναχές ενημέρωσαν για την ιστορία της μονής, καθώς επίσης και για την εικόνα της Παναγίας που με θαυματουργό τρόπο μεταφέρθηκε στο μοναστήρι και σ’ αυτήν αποδίδονται πολλά θαύματα.              

Αρχηγός της εκδρομής ήταν η Διευθύντρια του σχολείου κα Σκανδάλη Αγορίτσα και συνοδοί οι καθηγητές του σχολείου Αγναντή Ελένη, Βοζίκης Χρήστος.

 
Περιβαλλοντική εκδρομή στο ΚΠΕ Βελβεντού, Καστοριά
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 09:35

Περιβαλλοντική εκδρομή πραγματοποίησε η περιβαλλοντική ομάδα του γυμνασίου Οιχαλίας, στις 4 Μαΐου ημέρα Πέμπτη, με προορισμό την πόλη της Κοζάνης και την όμορφη Καστοριά στα πλαίσια του προγράμματος «Φύση χωρίς σκουπίδια ? Ανακύκλωση». Η περιβαλλοντική ομάδα που αποτελείται από μαθητές της Β΄ και της Γ΄ Γυμνασίου με συνοδούς την υπεύθυνη του προγράμματος, Αγορίτσα Σκανδάλη, και τις εκπαιδευτικούς Φιλιώ Γάλλου και Κατερίνα Ηλιακοπούλου, ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης από το σχολείο και μετά από μια ευχάριστη διαδρομή μέσω Ελασσόνας έφτασε στο ΚΠΕ Βελβεντού _ Σιάτιστας του νομού Κοζάνης. Με μια σύντομη παρουσίαση από τον υπεύθυνο του ΚΠΕ η ομάδα ενημερώθηκε για τον νομό Κοζάνης, τα τοπικά προϊόντα, τις ασχολίες των κατοίκων, την ιστορία του τόπου καθώς και την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής.

Στην πόλη της Κοζάνης είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και το αξιόλογο μουσείο Φυσικής Ιστορίας και να θαυμάσει τα αξιόλογα εκθέματα. Η επόμενη στάση ήταν η όμορφη Καστοριά για φαγητό δίπλα στη λίμνη και βόλτα στην πόλη. Οι μαθητές επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με ωραίες αναμνήσεις που θα τους συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.

 
Περιβαλλοντική επίσκεψη του Γυμνασίου Οιχαλίας
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017 09:06

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Οιχαλίας στα πλαίσια του προγράμματος  "Φύση χωρίς σκουπίδια- Ανακύκλωση", επισκέφτηκε το ΚΠΕ Μουζακίου. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους τρόπους και τα οφέλη της ανακύκλωσης από τους υπεύθυνους του Κέντρου, παρακαλουθώντας σχετικά βίντεο και ομιλίες. Στη συνέχεια πήγαν στο Δημαρχείο Μουζακίου, όπου η αντιδήμαρχος - γεωπόνος κα Φασιανού Παρασκευή τους παρουσίασε το πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, που αφορά τους αγρότες. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς προέρχονται απο αγροτική περιοχή που γίνεται έντονη χρήση φυτοφαρμάκων και αναγνωρίζοντας τη σημασία της ανακύκλωσης έδωσαν μια υπόσχεση στον εαυτό τους: να ανακυκλώνουν στην καθημερινότητά τους και να προτρέπουν τους μεγαλύτερους να κάνουν το ίδιο. Η ομάδα δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφτεί το ιστορικό - λαογραφικό μουσείο Καραϊσκάκη στο γειτονικό Μαυρομμάτι, όπου φυλάσσονται σπάνια και προσωπικά αντικείμενα του ήρωα αλλά και αντικείμενα καθημερινής χρήσης των προγόνων μας. Η ενδιαφέρουσα αυτή εκδρομή έκλεισε με μια περιήγηση στο πετρόκτιστο γεφύρι της Πύλης, όπου τα παιδιά απόλαυσαν τις ομορφιές της φύσης.


 

 
Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 20 Μάιος 2016 22:53

Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα: Φωτιά στο Δάσος ... SOS

 

 
Περιβαλλοντική επίσκεψη στην Άμφισσα
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2016 11:48

Πρωί-πρωί την Τετέταρτη 2 Μαρτίου 2016 η περιββαλοντική ομάδα του Γυμνασίου Οιχαλίας αναχώρησε για την όμορφη Άμφισσα, για να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλόντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Άμφισσας "Τα δασικά οικοσυστήματα της Φωκίδας και η βιοπικοιλότητα τους".Το θέμα του δικού μας προγράμματος; «Φωτιά στο δάσος.SOS!»

Μετά από περίπου δύο ώρες διαδρομής ,η περιβαλλοντική μας ομάδα έκανε την πρώτη της στάση στο ιστορικό Χάνι της Γραβιάς. Εκεί με την βοήθεια του φιλόλογου μας κ.Βοζίκη ξεναγηθήκαμε στο χώρο και μάθαμε τα ιστορικά γεγονότα που εξελίχτηκαν στην περιοχή εκείνη την κατά την επανάσταση του 1821.

Αργότερα, φτάσαμε στον προορισμό μας που ήταν το ΚΠΕ Άμφισσας. Μας υποδέχθηκαν θερμά οι υπεύθυνοι του κέντρου και στην συνέχεια μας ενημέρωσαν για την χλωρίδα της Φωκίδας και μας παρουσίασαν με λεπτομέρειες την έννοια του δασικού οικοσυστήματος, αλλά και τους κινδύνους που μπορεί να διατρέχει λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Αφού τελείωσε η παρουσίαση του προγράμματος όλη η ομάδα μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές και με των υπεύθυνο του ΚΠΕ ανηφορήσαμε για το περιαστικό δάσος. Εκεί, πραγματοποιήσαμε κάποιες δραστηριότητες. Πρώτα χωριστήκαμε σε ομάδες και η κάθε μία ανέλαβε μια εργασία σχετικά με την βιοποικιλότητα, την διαχείριση απορριμμάτων και το οικοσύστημα. Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που είχαμε αποκτήσει ολοκληρώσαμε τις εργασίες μας και τις παρουσιάσαμε στα υπόλοιπα μέλη. Στον χρόνο που μας είχε απομείνει αποφασίσαμε να απολαύσουμε την όμορφη θέα και να τραβήξουμε αναμνηστικές φωτογραφήσεις

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη μας στο ΚΠΕ Άμφισσας και κάναμε μια τελευταία στάση στο επίνειο της Άμφισσας την Ιτέα. Αφού χαρήκαμε την θάλασσα, επιστρέψαμε όλοι στην πολή μας χαρούμενοι γεμάτοι ωφέλει και πολύτιμες εμπειρίες για την ζωή μας.

Για την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου

Μ.Λ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 3

Ωράριο σχολείου

1η Ώρα:
8:00-8:45
2η Ώρα: 8:50-9:35
3η Ώρα: 9:45-10:30
Ώρα: 10:35-11:20
5η Ώρα: 11:30-12:10
6η Ώρα: 12:15-12:55
7η Ώρα: 13:00-13:35

 

Βρισκόμαστε εδώ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

wmt Joomla ModuleΜε την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free Joomla template  Valid XHTML and CSS.