Γενικά Δράσεις Εκπαιδευτικά προγράμματα Κοινωνικές

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ τάξης στο Πρότυπο ΕΠΑΛ – 6 Απριλίου 2023

Το Πρότυπο ΕΠΑΛ άνοιξε τις πύλες του και μας προσκάλεσε σε μια ξενάγηση από τους ίδιους τους μαθητές και τους καθηγητές! Ενημερωθήκαμε όχι μόνο για τις κατευθύνσεις που μπορεί κάποιος να επιλέξει αλλά πληροφορηθήκαμε και για τα διάφορα επαγγέλματα που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει στο μέλλον.

Η ξενάγηση έγινε σε ζεστό κλίμα με συμβουλές και παροτρύνσεις για το μέλλον μας. Στο τμήμα Υγείας μάθαμε για το σπουδαίο νοσηλευτικό τους έργο, στο τμήμα Γεωπονίας εντυπωσιαστήκαμε από το θερμοκήπιο που έφτιαξαν οι ίδιοι οι μαθητές καθώς και από τα καλλωπιστικά φυτά αλλά και από τα εκκολαπτήρια αυγών, στο τμήμα Οικονομίας και Τουρισμού  παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον οικονομικό, διοικητικό και τουριστικό τομέα, στο τμήμα Δομικών έργων επιβραβεύσαμε τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τις οικοδομικές κατασκευές των ίδιων των μαθητών και τέλος στο τμήμα των Εφαρμοσμένων τεχνών  σίγουρα οι μαθητές και οι καθηγητές τους έχουν μεγάλη έμπνευση, φαντασία και ταλέντο που φαίνεται στις δημιουργίες τους.

Πήραμε τον δρόμο του γυρισμού με πολλά σχέδια και προβληματισμούς. Μάθαμε ότι για να πετύχουμε πρέπει να θέτουμε στόχους, μικρούς κάθε φορά, για να μπορούμε να τους πραγματοποιούμε με ευκολία!