Αρχική Δραστηριότητες Βιωματικές Δράσεις
Βιωματικές Δράσεις
Βιωματικές Δράσεις 2015-16
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 19 Μάιος 2016 08:32

Περιβάλλον και εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη - Γ΄ Γυμνασίου

 


Τοπική ιστορία - Γ΄ Γυμνασίου
  
Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 15 Απρίλιος 2016 10:31

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου την 3η και 4η διδακτική ώρα η Τρίτη (Γ΄) Γυμνασίου ενημερώθηκε για τους «δρόμους μετά το Γυμνάσιο». Την ενημέρωση έκανε η κα Γάτσιου Πολυξένη υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ και η κα Μπουντούρη Σοφία. Από το ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας ο κος Παπαστεργίου Στέργιος δ/ντης, η κα Κουλιαλή Σταματία για τον οικονομικό τομέα, ο κος Αλεξόπουλος Βασίλειος για τον μηχανολογικό τομέα και για το γεωπονικό ο κος Αναστάσης Νικόλαος. Για το ΓΕΛ ενημέρωσε ο εκπαιδευτικός του ΓΕΛ  Οιχαλίας κ. Κυρίτσης Γεώργιος ΠΕ19.

 
Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ Γυμνασίου Οιχαλίας στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 14 Απρίλιος 2016 11:01

Επίσκεψη στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού πραγματοποίησε στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στις 7 Απριλίου  η Γ΄ Γυμνασίου του Γυμνασίου Οιχαλίας. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια από τους υπεύθυνους καθηγητές και ενημερώθηκαν για τους τομείς, τις ειδικότητες και τις προοπτικές των Επαγγελματικών Λυκείων. Κατά την ξενάγηση οι τελειόφοιτοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον που αποδείχτηκε από τις ερωτήσεις τους προς τους υπεύθυνους των  εργαστηρίων. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη που τους έδειξε και έναν άλλο δρόμο μετά το Γυμνάσιο. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Αγναντή Ελένη και η κ. Παπαχρήστου Πηνελόπη.

 
Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2016 09:40

Στις 28-3-2016 τα τμήματα Γ1, Γ2 και Β2 του Γυμνασίου Οιχαλίας στα πλαίσια των βιωματικών δράσεων της «Τοπικής Ιστορίας» και του «Πολιτισμού και δραστηριοτήτων Τέχνης» είχαν την ευκαιρία μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες Παπαχρήστου Παρασκευή ΠΕ02, Ηλιακοπούλου Κατερίνα ΠΕ06 και Δαμιανού Κωνσταντίνα ΠΕ07 να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας.

Αρχικά οι μαθητές ασχολήθηκαν με την παραδοσιακή φορεσιά. Κοιτάζοντας μια προθήκη με φορεσιές των Βλάχων, των Σαρακατσάνων, των Καραγκούνηδων και άλλων περιοχών της Θεσσαλίας εντόπισαν τη σημασία των υφασμάτων που χρησιμοποιούνταν για κάθε φορεσιά, το ρόλο που έπαιζαν τα κοσμήματα, η ποδιά, το μαντίλι και η ζώνη.

Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και είδαν πώς ήταν παλαιότερα μια παραδοσιακή αγροτική κατοικία, μια αστική κατοικία και ένα παραδοσιακό φαρμακείο. Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκανε η τεχνική της κατασκευής των χειροποίητων υφασμάτων, καθώς και τα οικιακά σκεύη που χρησιμοποιούνταν παλιότερα.

Τέλος οι μαθητές πήγαν στο εργαστήρι του Μουσείου, όπου με τη βοήθεια των υπευθύνων έφτιαξαν τα δικά του χειροποίητα ντορβαδάκια.

Οι μαθητές και οι υπεύθυνες καθηγήτριες γύρισαν ενθουσιασμένοι, αναγνωρίζοντας τη σημασία της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

 
Εκδρομή Γ΄ Γυμνασίου
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2016 08:57

Στις  29-1-2016  οι μαθητές της Γ΄ και Β΄ τάξης του Γυμνασίου Οιχαλίας, στα πλαίσια των Βιωματικών δράσεων, είχαν την ευκαιρία μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες Αγναντή  Ελένη ΠΕ01, Ηλιακοπούλου Αικατερίνη ΠΕ06 και Παπαχρήστου Παρασκευή ΠΕ02 να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σχολή Ξυλογλυπτικής και στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα.

   Αρχικά οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ξυλογλυπτικής σχολής. Ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο σπουδών της σχολής, για την επαγγελματική εξέλιξη και αποκατάσταση των πτυχιούχων φοιτητών και στη συνέχεια μέσα στο εργαστήριο είδαν τον τρόπο με τον οποίο φιλοτεχνούνται τα έργα από τους ίδιους τους σπουδαστές και μίλησαν μαζί τους για τις τεχνικές με τις οποίες επεξεργάζονται το ξύλο.

    Έπειτα οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας. Εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία, μέσα από βιβλία, τετράδια, σχολικά αντικείμενα, μαθητικές ενδυμασίες, να δουν όλη την Ιστορία Εκπαίδευσης του Νέου Ελληνικού Κράτους. Στη συνέχεια σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα διδασκαλίας με ξύλινα θρανία, μαυροπίνακα, παλιούς χάρτες μεταφέρθηκαν σε με  άλλη εποχή. Έγραψαν με μελάνι και πένα χρησιμοποιώντας μελανοδοχείο, κονδυλοφόρο και στυπόχαρτο. Τέλος παρακολούθησαν στην αίθουσα προβολών του Μουσείου ένα ντοκιμαντέρ για τον τρόπο δημιουργίας των βράχων των Μετεώρων ανά τους αιώνες.

   Τόσο οι μαθητές όσο και οι υπεύθυνες καθηγήτριες  αναγνώρισαν την  αξία της εκπαιδευτικής επίσκεψης και ανυπομονούν για τον προγραμματισμό και  άλλων επισκέψεων μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 2

Ωράριο σχολείου

1η Ώρα:
8:00-8:45
2η Ώρα: 8:50-9:35
3η Ώρα: 9:45-10:30
Ώρα: 10:35-11:20
5η Ώρα: 11:30-12:10
6η Ώρα: 12:15-12:55
7η Ώρα: 13:00-13:35

 

Βρισκόμαστε εδώ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

wmt Joomla ModuleΜε την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free Joomla template  Valid XHTML and CSS.