Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
Αρχική Δράσεις Βιωματικές Δράσεις
Βιωματικές Δράσεις
Το Γυμνάσιο Οιχαλίας στο ΤΕΦΦΑ Τρικάλων
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2018 11:59

Στα πλαίσια του προγράμματος «Ανοιχτές Θύρες» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το Γυμνάσιο Οιχαλίας πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας, στα Τρίκαλα. Ο μαθητές παρακολούθησαν την εισαγωγική διάλεξη από τον υπεύθυνο καθηγητή-συντονιστή κ. Γεροδήμο Β. και στη συνέχεια επισκέφτηκαν τα εργαστήρια Πληροφορικής, Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής, Ψυχολογίας της Άσκησης & Ποιότητας Ζωής και το κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης της Φυσικής Απόδοσης. Οι μαθητές χωρισμένοι σε 4 ομάδες των 25 ατόμων ενημερώθηκαν από μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές με την επίβλεψη ενός διδάσκοντα. Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για τους μαθητές, αλλά και μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το ΤΕΦΦΑ και να ενημερωθούν για τα μαθήματα, την έρευνα και τις επαγγελματικές προοπτικές της σχολής.

 
Διδακτική επίσκεψη στη ΦΑΓΕ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 28 Φεβρουάριος 2018 09:44

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 οι μαθητές-τριες της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Οιχαλίας στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στους Αγίους Αποστόλους Τρικάλων. Τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς υποδέχτηκε ο Διευθυντής της εταιρείας κ. Κων/νος Τσιάκας ο οποίος εξήγησε λεπτομερώς τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Οι μαθητές-τριες ενημερώθηκαν για την οργάνωση, τη λειτουργία και την εμπορική δραστηριότητα του εργοστασίου, ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου από τον γενικό διευθυντή και τους υπευθύνους των τμημάτων της παραγωγής, της αποθήκης των πρώτων υλών, της αποθήκης ορίμανσης των τελικών προιόντων, του ποιοτικού ελέγχου, καθώς συζήτησαν και με τους εργαζομένους σχετικά με την διαδικασία επεξεργασίας, παραγωγής και συσκευασίας των κίτρινων τυριών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μία από τις μεγαλύτερες Βιομηχανίες του νομού μας.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση στην αίθουσα συσκέψεων μεταξύ των μαθητών-τριών και του διευθυντή της εταιρείας, όπου τέθηκαν ερωτήσεις απο τους μαθητές-τριες, σχετικές με το ρόλο που έχει αναλάβει ο καθένας τους στην ανάλογη διδακτική ενότητα του μαθήματος της Τεχνολογίας της Β’ Γυμνασίου.

Συνοδοί της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν ο καθηγητής Τεχνολογίας, Αχιλλέας Γαλάνης και η καθηγήτρια Πληροφορικής, Μαρία Γαρίτου.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε θερμά τη διεύθυνση της επιχείρησης για την φιλοξενία και τον πολύτιμο χρόνο που μας διέθεσε για την ενημέρωση και ξενάγηση στους χώρους της και τους ευχόμαστε να βρίσκονται πάντα στην κορυφή!

 
Βιωματικές Δράσεις 2015-16
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 19 Μάιος 2016 08:32

Περιβάλλον και εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη - Γ΄ Γυμνασίου

 


Τοπική ιστορία - Γ΄ Γυμνασίου
  
Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 15 Απρίλιος 2016 10:31

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου την 3η και 4η διδακτική ώρα η Τρίτη (Γ΄) Γυμνασίου ενημερώθηκε για τους «δρόμους μετά το Γυμνάσιο». Την ενημέρωση έκανε η κα Γάτσιου Πολυξένη υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ και η κα Μπουντούρη Σοφία. Από το ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας ο κος Παπαστεργίου Στέργιος δ/ντης, η κα Κουλιαλή Σταματία για τον οικονομικό τομέα, ο κος Αλεξόπουλος Βασίλειος για τον μηχανολογικό τομέα και για το γεωπονικό ο κος Αναστάσης Νικόλαος. Για το ΓΕΛ ενημέρωσε ο εκπαιδευτικός του ΓΕΛ  Οιχαλίας κ. Κυρίτσης Γεώργιος ΠΕ19.

 
Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ Γυμνασίου Οιχαλίας στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 14 Απρίλιος 2016 11:01

Επίσκεψη στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού πραγματοποίησε στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στις 7 Απριλίου  η Γ΄ Γυμνασίου του Γυμνασίου Οιχαλίας. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια από τους υπεύθυνους καθηγητές και ενημερώθηκαν για τους τομείς, τις ειδικότητες και τις προοπτικές των Επαγγελματικών Λυκείων. Κατά την ξενάγηση οι τελειόφοιτοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον που αποδείχτηκε από τις ερωτήσεις τους προς τους υπεύθυνους των  εργαστηρίων. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη που τους έδειξε και έναν άλλο δρόμο μετά το Γυμνάσιο. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Αγναντή Ελένη και η κ. Παπαχρήστου Πηνελόπη.

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 3

Ωράριο σχολείου

1η Ώρα:
8:00-8:45
2η Ώρα: 8:50-9:35
3η Ώρα: 9:45-10:30
Ώρα: 10:35-11:20
5η Ώρα: 11:30-12:10
6η Ώρα: 12:15-12:55
7η Ώρα: 13:00-13:35

 

Βρισκόμαστε εδώ
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free Joomla template  Valid XHTML and CSS.