Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
Αρχική
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ - ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
Διδακτική επίσκεψη στη ΦΑΓΕ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 28 Φεβρουάριος 2018 09:44

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 οι μαθητές-τριες της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Οιχαλίας στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στους Αγίους Αποστόλους Τρικάλων. Τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς υποδέχτηκε ο Διευθυντής της εταιρείας κ. Κων/νος Τσιάκας ο οποίος εξήγησε λεπτομερώς τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Οι μαθητές-τριες ενημερώθηκαν για την οργάνωση, τη λειτουργία και την εμπορική δραστηριότητα του εργοστασίου, ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου από τον γενικό διευθυντή και τους υπευθύνους των τμημάτων της παραγωγής, της αποθήκης των πρώτων υλών, της αποθήκης ορίμανσης των τελικών προιόντων, του ποιοτικού ελέγχου, καθώς συζήτησαν και με τους εργαζομένους σχετικά με την διαδικασία επεξεργασίας, παραγωγής και συσκευασίας των κίτρινων τυριών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μία από τις μεγαλύτερες Βιομηχανίες του νομού μας.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση στην αίθουσα συσκέψεων μεταξύ των μαθητών-τριών και του διευθυντή της εταιρείας, όπου τέθηκαν ερωτήσεις απο τους μαθητές-τριες, σχετικές με το ρόλο που έχει αναλάβει ο καθένας τους στην ανάλογη διδακτική ενότητα του μαθήματος της Τεχνολογίας της Β’ Γυμνασίου.

Συνοδοί της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν ο καθηγητής Τεχνολογίας, Αχιλλέας Γαλάνης και η καθηγήτρια Πληροφορικής, Μαρία Γαρίτου.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε θερμά τη διεύθυνση της επιχείρησης για την φιλοξενία και τον πολύτιμο χρόνο που μας διέθεσε για την ενημέρωση και ξενάγηση στους χώρους της και τους ευχόμαστε να βρίσκονται πάντα στην κορυφή!

 
Το Γυμνάσιο Οιχαλίας στο ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος 2018 11:21

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Νερό-Περιβάλλον-Ζωή» η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Οιχαλίας επισκέφτηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας Γιαννιτσών όπου είδαν το Υπαίθριο Μουσείο Νερού, μια περιοχή που περιλαμβάνει νερόμυλους, καταρράκτες, βοτανικό  κήπο, ενυδρείο, σπήλαιο…

Μια όμορφη εμπειρία για τους μαθητές μας που είχαν την ευκαιρία, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, εργασίες πεδίου και θεατρικά δρώμενα να μάθουν:

…για  την  αξιοποίηση  της    ενέργειας  του  νερού

…να  αναγνωρίζουν  τα  φυτά  του  πάρκου

…για  τα  διαφορετικά  οικοσυστήματα  υδρόβιων  οργανισμών

…για  τα  είδη  της  υδρόβιας  πανίδας  και  χλωρίδας  της  περιοχής

…να  ταξινομούν  δένδρα  του  πάρκου

…πως   δημιουργούνται  τα  σπήλαια   και

…για  το  σχηματισμό  του  καταρράκτη.

Έτσι δημιουργείται στους  μαθητές  κλίμα  γρήγορσης,  ομαδικότητας,  συνεργασίας,  υπευθυνότητας  και  μεθοδικότητας.

Με  αυτόν  τον  τρόπο  κατακτιέται  και  εμπεδώνεται  εύκολα  και   αποτελεσματικά  η νέα γνώση.

Τους μαθητές συνόδευσαν η υπεύθυνη του προγράμματος και διευθύντρια του σχολείου Ρούλα Σκανδάλη και οι καθηγητές Γιώργος Αλεξανδρής και Αχιλλέας Γαλάνης.

 
Επίδοση βαθμολογίας 1ου τετραμήνου
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 10:24

Καλούνται οι Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου Οιχαλίας να προσέλθουν στο Σχολείο την Πέμπτη 8/02/2018 και ώρα 12.00 μ.μ. για να παραλάβουν τον έλεγχο επίδοσης και να ενημερωθούν από τους κ.κ. καθηγητές για τη φοίτηση και την επίδοση των μαθητών.

Όσοι από τους γονείς και κηδεμόνες έχουν εκκρεμότητες με την εγγραφή των παιδιών τους, παρακαλούνται να τις τακτοποιήσουν.


Η Διευθύντρια

Αγορίτσα Σκανδάλη

 
Κοπή πίτας Γυμνασίου
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2018 11:26

Την Τρίτη στις 23-1-2018, σε  μια γιορταστική ατμόσφαιρα την οποία δημιούργησαν οι μητέρες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Οιχαλίας κόψαμε τις βασιλόπιτες, τις οποίες ευλόγησε ο παπα-Δημήτρης, ιερέας του Αχλαδοχωρίου. Τους μαθητές και τους καθηγητές περίμενε και μία έκπληξη! Ένα δωράκι για τον κάθε τυχερό, προσφορά και αυτό από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα, γιατί πάντα είναι δίπλα μας, συνεργάζεται, στηρίζει και προσφέρει στο σχολείο με κάθε δυνατό τρόπο.

Η Διευθύντρια και ο σύλλογος καθηγητών

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 3 από 34

Ωράριο σχολείου

1η Ώρα:
8:00-8:45
2η Ώρα: 8:50-9:35
3η Ώρα: 9:45-10:30
Ώρα: 10:35-11:20
5η Ώρα: 11:30-12:10
6η Ώρα: 12:15-12:55
7η Ώρα: 13:00-13:35

 

Βρισκόμαστε εδώ
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free Joomla template  Valid XHTML and CSS.