Αρχική
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ - ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
Επιμορφωτικό σεμινάριο
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 21 Ιανουάριος 2016 11:09

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαριου 2016 και ώρα 13:00 μμ πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτκούς του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Οιχαλίας, με θέμα: "Παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο σχολείο- ο ρόλος του ΚΕΔΔΥ". Το σεμινάριο οργανώθηκε μετά από αίτημα και των δύο σχολείων, απο τη Σχολική Σύμβουλο ν. Τρικάλων και  Σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Οιχαλίας,  σε συνεργασία με την προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ ν. Τρικάλων κα Ρέντα Μαρία.

Οι εκπαιδευτικοί αφού παρακολούθησαν την εισήγηση είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους για τη διαχείριση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και για τη συνεργασία τους με τους εξειδικευμένους φορείς όπως το ΚΕΔΔΥ. 

Επειδή το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και ο χρόνος περιορισμένος ζητήθηκε και μια δεύτερη συνάντηση με πιο ειδικά θέματα αυτή τη φορά, που να αφορούν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, την οποία οι υπεύθυνες υποσχέθηκαν πρόθυμα να πραγματοποιηθεί άμεσα.


    

 

 
Ενημερωτική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ένωση
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2015 11:23

Το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε., σε συνεργασία με την Διευθύντρια και τους καθηγητές του Γυμνασίου Οιχαλίας Τρικάλων, πραγματοποίησε την Δευτέρα 21/12/2015 ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Πολυγλωσσία και την προστασία του Περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, είχε ως σκοπό να φέρει σε επαφή τους μαθητές με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την έννοια του Ευρωπαίου Πολίτη και αφορούσε την ιστορική διαδρομή από την ίδρυσή της έως και τις ημέρες μας, τον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί και τα όργανά της, ενώ έγινε και αναφορά στο τι σημαίνει, ειδικά για τους νέους, να είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα δικαιώματά τους και τα πλεονεκτήματα που αυτό τους δίνει.

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου

 
Ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 15 Δεκέμβριος 2015 10:15

Με πρωτοβουλία της Διευθύντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων καθηγητών, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου εκδήλωση με θέμα "Στηρίζοντας το παιδί μου κατά την πορεία του στο Σχολείο".

Η εκδήλωση περιελάμβανε τις εισηγήσεις της κ. Κανδήλα Ιουλίας, σύμβουλο φιλολόγων και σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας και της κας Καραμπατζάκη Δέσποινας, υπεύθυνης Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων του γραφείου της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Αναφέρθηκαν στα προβλήματα της εφηβείας, που αφορούν την αμφισβήτηση , τις συγκρούσεις και τις αντιδράσεις, την επιδίωξη της αυτονομίας των εφήβων που τρομάζει τους γονείς, τη σχέση με το διαδίκτυο καθώς και αποτελεσματκούς τρόπους αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων.

Στο τέλος πήραν το λόγο οι γονείς για να εκφράσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους για το πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα που αφορούσε άμεσα τα παιδιά τους και οι ομιλήτριες υποσχέθηκαν ότι θα είναι στη διάθεση τους για μια ακόμη συνάντηση.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, όπως πάντα, είχε ετοιμάσει πλούσιο μπουφέ για όλους τους καλεσμένους , γονείς και μαθητές.

 

 
1ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 15 Δεκέμβριος 2015 09:28

Στο 1ο  Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων που διεξήχθη στο Δήμο Φαρκαδόνας συμμετείχαν μαθητές από όλα τα σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας (Γυμν. Οιχαλίας, Γυμν. Φαρκαδόνας, Γυμν. Μεγαλοχωρίου, ΓΕΛ Οιχαλίας, ΓΕΛ Φαρκαδόνας και ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας).

Από το σχολείο μας συμμετείχαν 4 μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου :

  • η Γιαννίκη Ευαγγελία -Τσαμπίκα με θέμα: "Εθελοντισμός στα πλαίσια της προσφοράς στο Σχολείο και στον Δήμο"
  • η Κακάλια Σοφία με θέμα: "Παιδεία και Αθλητισμός, Σχολείο και Δήμος"
  • η Φλούλη Δήμητρα με θέμα: "Περιβαλλοντικές δράσεις μέσα στα όρια του Δήμου, όπως ανακύκλωση, καθαριότητα, δεντροφύτευση και γενικότερα χώροι πραίνου" και
  • ο Χαλός Γεώργιος με θέμα: "Πως θέλω το σχολείο μου και τι προσδοκώ από το Δήμο".

Οι μαθητές με τον εφηβικό τους λόγο ασχολήθηκαν με τα παραπάνω θέματα με ήθος, ευπρέπεια και ρεαλισμόκαι απέδειξαν αυτό που έλεγε ο Τερζάκης; "μορφώστε το νέο, δώστε του τη δυνατότητα και να είστε σίγουροι πως θα κάνει τις καλύτερες επιλογές".

  Ήταν μια αξιόλογη πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής της Φαρκαδόνας, που έδωσε την ευκαιρία στους εφήβους μαθητές να εκφραστούν ελεύθερα και να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με την ουσία της δημοκρατίας συμμετέχοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο των εφήβων.

Στο τέλος το Συμβούλιο εξέδωσε και ψήφισμα ενάντια στην ενδοσχολική βία, εκτός ημερήσιας διάταξης, τονίζοντας τις τραγικές συνέπειες της και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

 

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 10 από 32

Ωράριο σχολείου

1η Ώρα:
8:00-8:45
2η Ώρα: 8:50-9:35
3η Ώρα: 9:45-10:30
Ώρα: 10:35-11:20
5η Ώρα: 11:30-12:10
6η Ώρα: 12:15-12:55
7η Ώρα: 13:00-13:35

 

Βρισκόμαστε εδώ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

wmt Joomla ModuleΜε την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free Joomla template  Valid XHTML and CSS.