Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
Αρχική
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ - ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 15 Απρίλιος 2016 10:20

Ομάδα μαθητών του Γυμνασίου αντιπροσώπευσε την Οιχαλία στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στις 8 και 9 Απριλίου.

Η δημιουργικότητα στο «πρώτο θρανίο» των Τρικαλινών σχολείων

Της Ελένης Χολέβα

Αν η εκπαίδευση δεν είναι ένα ταξίδι δημιουργικότητας και πειραματισμού τότε δεν μπορούμε να φανταστούμε ποια άλλα συστατικά είναι εκείνα που μπορούν να δώσουν ταυτότητα στο σύγχρονο σχολικό περιβάλλον. Και φαίνεται ότι σε όσες περιπτώσεις τα δύο αυτά συστατικά ενώνονται επιτυγχάνουν να ανοίξουν δρόμους στους μαθητές και να γεννηθούν νέες ιδέες, νέες προοπτικές. Όπως στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που ξεκίνησε από χθες. Μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα ολοκληρωθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων σήμερα από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ δίνεται η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις βιωματικές δράσεις του Γυμνασίου, στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ. Είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια Σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.α.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

 
Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ Γυμνασίου Οιχαλίας στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 14 Απρίλιος 2016 11:01

Επίσκεψη στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού πραγματοποίησε στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στις 7 Απριλίου  η Γ΄ Γυμνασίου του Γυμνασίου Οιχαλίας. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια από τους υπεύθυνους καθηγητές και ενημερώθηκαν για τους τομείς, τις ειδικότητες και τις προοπτικές των Επαγγελματικών Λυκείων. Κατά την ξενάγηση οι τελειόφοιτοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον που αποδείχτηκε από τις ερωτήσεις τους προς τους υπεύθυνους των  εργαστηρίων. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη που τους έδειξε και έναν άλλο δρόμο μετά το Γυμνάσιο. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Αγναντή Ελένη και η κ. Παπαχρήστου Πηνελόπη.

 
Επίσκεψη στα πλαίσια προγράμματος "Αγωγής υγείας"
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 01 Απρίλιος 2016 10:37

Την Τετάρτη 30/3/2016 επισκέφτηκε το Γυμνάσιο μας, έπειτα από πρόσκληση, η διαιτολόγος κα Μπαλάφα Αθηνά για να μιλήσει στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας "Μαθαίνω να τρέφομαι σωστά, ζω υγιεινά" της Α΄ Γυμνασίου.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις ομάδες τροφίμων, τις θρεπτικές ουσίες που προσφέρουν καθώς και από τι αποτελείται ένα ισορροπημένο γεύμα. Επίσης είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν αρκετές ερωτήσεις για τη διατροφή των εφήβων στις οποίες με προθυμία απάντησε η κα Μπαλάφα. Τέλος τους δόθηκε υλικό που θα τους βοηθήσει στην υλοποίηση του προγράμματος.

Ευχαριστούμε θερμά τη διαιτολόγο, τη Δ/ντρια του Γυμνασίου και τους συναδέλφους για τη συνεργασία τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

 
Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2016 09:40

Στις 28-3-2016 τα τμήματα Γ1, Γ2 και Β2 του Γυμνασίου Οιχαλίας στα πλαίσια των βιωματικών δράσεων της «Τοπικής Ιστορίας» και του «Πολιτισμού και δραστηριοτήτων Τέχνης» είχαν την ευκαιρία μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες Παπαχρήστου Παρασκευή ΠΕ02, Ηλιακοπούλου Κατερίνα ΠΕ06 και Δαμιανού Κωνσταντίνα ΠΕ07 να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας.

Αρχικά οι μαθητές ασχολήθηκαν με την παραδοσιακή φορεσιά. Κοιτάζοντας μια προθήκη με φορεσιές των Βλάχων, των Σαρακατσάνων, των Καραγκούνηδων και άλλων περιοχών της Θεσσαλίας εντόπισαν τη σημασία των υφασμάτων που χρησιμοποιούνταν για κάθε φορεσιά, το ρόλο που έπαιζαν τα κοσμήματα, η ποδιά, το μαντίλι και η ζώνη.

Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και είδαν πώς ήταν παλαιότερα μια παραδοσιακή αγροτική κατοικία, μια αστική κατοικία και ένα παραδοσιακό φαρμακείο. Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκανε η τεχνική της κατασκευής των χειροποίητων υφασμάτων, καθώς και τα οικιακά σκεύη που χρησιμοποιούνταν παλιότερα.

Τέλος οι μαθητές πήγαν στο εργαστήρι του Μουσείου, όπου με τη βοήθεια των υπευθύνων έφτιαξαν τα δικά του χειροποίητα ντορβαδάκια.

Οι μαθητές και οι υπεύθυνες καθηγήτριες γύρισαν ενθουσιασμένοι, αναγνωρίζοντας τη σημασία της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 8 από 32

Ωράριο σχολείου

1η Ώρα:
8:00-8:45
2η Ώρα: 8:50-9:35
3η Ώρα: 9:45-10:30
Ώρα: 10:35-11:20
5η Ώρα: 11:30-12:10
6η Ώρα: 12:15-12:55
7η Ώρα: 13:00-13:35

 

Βρισκόμαστε εδώ
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free Joomla template  Valid XHTML and CSS.