Αρχική
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ - ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
Περιβαλλοντική επίσκεψη στην Άμφισσα
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2016 11:48

Πρωί-πρωί την Τετέταρτη 2 Μαρτίου 2016 η περιββαλοντική ομάδα του Γυμνασίου Οιχαλίας αναχώρησε για την όμορφη Άμφισσα, για να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλόντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Άμφισσας "Τα δασικά οικοσυστήματα της Φωκίδας και η βιοπικοιλότητα τους".Το θέμα του δικού μας προγράμματος; «Φωτιά στο δάσος.SOS!»

Μετά από περίπου δύο ώρες διαδρομής ,η περιβαλλοντική μας ομάδα έκανε την πρώτη της στάση στο ιστορικό Χάνι της Γραβιάς. Εκεί με την βοήθεια του φιλόλογου μας κ.Βοζίκη ξεναγηθήκαμε στο χώρο και μάθαμε τα ιστορικά γεγονότα που εξελίχτηκαν στην περιοχή εκείνη την κατά την επανάσταση του 1821.

Αργότερα, φτάσαμε στον προορισμό μας που ήταν το ΚΠΕ Άμφισσας. Μας υποδέχθηκαν θερμά οι υπεύθυνοι του κέντρου και στην συνέχεια μας ενημέρωσαν για την χλωρίδα της Φωκίδας και μας παρουσίασαν με λεπτομέρειες την έννοια του δασικού οικοσυστήματος, αλλά και τους κινδύνους που μπορεί να διατρέχει λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Αφού τελείωσε η παρουσίαση του προγράμματος όλη η ομάδα μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές και με των υπεύθυνο του ΚΠΕ ανηφορήσαμε για το περιαστικό δάσος. Εκεί, πραγματοποιήσαμε κάποιες δραστηριότητες. Πρώτα χωριστήκαμε σε ομάδες και η κάθε μία ανέλαβε μια εργασία σχετικά με την βιοποικιλότητα, την διαχείριση απορριμμάτων και το οικοσύστημα. Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που είχαμε αποκτήσει ολοκληρώσαμε τις εργασίες μας και τις παρουσιάσαμε στα υπόλοιπα μέλη. Στον χρόνο που μας είχε απομείνει αποφασίσαμε να απολαύσουμε την όμορφη θέα και να τραβήξουμε αναμνηστικές φωτογραφήσεις

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη μας στο ΚΠΕ Άμφισσας και κάναμε μια τελευταία στάση στο επίνειο της Άμφισσας την Ιτέα. Αφού χαρήκαμε την θάλασσα, επιστρέψαμε όλοι στην πολή μας χαρούμενοι γεμάτοι ωφέλει και πολύτιμες εμπειρίες για την ζωή μας.

Για την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου

Μ.Λ

 
Εκδρομή Γ΄ Γυμνασίου
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2016 08:57

Στις  29-1-2016  οι μαθητές της Γ΄ και Β΄ τάξης του Γυμνασίου Οιχαλίας, στα πλαίσια των Βιωματικών δράσεων, είχαν την ευκαιρία μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες Αγναντή  Ελένη ΠΕ01, Ηλιακοπούλου Αικατερίνη ΠΕ06 και Παπαχρήστου Παρασκευή ΠΕ02 να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σχολή Ξυλογλυπτικής και στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα.

   Αρχικά οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ξυλογλυπτικής σχολής. Ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο σπουδών της σχολής, για την επαγγελματική εξέλιξη και αποκατάσταση των πτυχιούχων φοιτητών και στη συνέχεια μέσα στο εργαστήριο είδαν τον τρόπο με τον οποίο φιλοτεχνούνται τα έργα από τους ίδιους τους σπουδαστές και μίλησαν μαζί τους για τις τεχνικές με τις οποίες επεξεργάζονται το ξύλο.

    Έπειτα οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας. Εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία, μέσα από βιβλία, τετράδια, σχολικά αντικείμενα, μαθητικές ενδυμασίες, να δουν όλη την Ιστορία Εκπαίδευσης του Νέου Ελληνικού Κράτους. Στη συνέχεια σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα διδασκαλίας με ξύλινα θρανία, μαυροπίνακα, παλιούς χάρτες μεταφέρθηκαν σε με  άλλη εποχή. Έγραψαν με μελάνι και πένα χρησιμοποιώντας μελανοδοχείο, κονδυλοφόρο και στυπόχαρτο. Τέλος παρακολούθησαν στην αίθουσα προβολών του Μουσείου ένα ντοκιμαντέρ για τον τρόπο δημιουργίας των βράχων των Μετεώρων ανά τους αιώνες.

   Τόσο οι μαθητές όσο και οι υπεύθυνες καθηγήτριες  αναγνώρισαν την  αξία της εκπαιδευτικής επίσκεψης και ανυπομονούν για τον προγραμματισμό και  άλλων επισκέψεων μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

 
Κοπή πίτας 2016
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016 21:30

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν το πρωί της Παρασκευής, μετά την θεία λειτουργία ενόψει της εορτής των 3 Ιεραρχών ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Γυμνασίου Οιχαλίας

Οι πρωτοχρονιάτικες πίτες καθώς και τα δώρα που αναλογούσαν στους τυχερούς ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Η διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό αφού ευχήθηκαν σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά, ευχαρίστησαν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την στήριξη, τη βοήθεια και την προσφορά τους κάθε φορά που το σχολείο μας τους καλεί και τους χρειάζεται!

 
Επιμορφωτικό σεμινάριο
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 21 Ιανουάριος 2016 11:09

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαριου 2016 και ώρα 13:00 μμ πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτκούς του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Οιχαλίας, με θέμα: "Παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο σχολείο- ο ρόλος του ΚΕΔΔΥ". Το σεμινάριο οργανώθηκε μετά από αίτημα και των δύο σχολείων, απο τη Σχολική Σύμβουλο ν. Τρικάλων και  Σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Οιχαλίας,  σε συνεργασία με την προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ ν. Τρικάλων κα Ρέντα Μαρία.

Οι εκπαιδευτικοί αφού παρακολούθησαν την εισήγηση είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους για τη διαχείριση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και για τη συνεργασία τους με τους εξειδικευμένους φορείς όπως το ΚΕΔΔΥ. 

Επειδή το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και ο χρόνος περιορισμένος ζητήθηκε και μια δεύτερη συνάντηση με πιο ειδικά θέματα αυτή τη φορά, που να αφορούν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, την οποία οι υπεύθυνες υποσχέθηκαν πρόθυμα να πραγματοποιηθεί άμεσα.


    

 

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 8 από 31

Ωράριο σχολείου

1η Ώρα:
8:00-8:45
2η Ώρα: 8:50-9:35
3η Ώρα: 9:45-10:30
Ώρα: 10:35-11:20
5η Ώρα: 11:30-12:10
6η Ώρα: 12:15-12:55
7η Ώρα: 13:00-13:35

 

Βρισκόμαστε εδώ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

wmt Joomla ModuleΜε την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free Joomla template  Valid XHTML and CSS.